Menu

Kledingvoorschriften voor de Dansles

Er zijn veel dansscholen in Nederland die hun eigen kledingvoorschriften voor de dansles hanteren. Maar wat zijn de redenen hiervoor? En wat zijn de basis kledingvoorschriften voor verschillende dansstijlen? Hier lees je alles over danskleding voorschriften en waar je balletkleding volgens de kledingvoorschriften kan aanschaffen.

Dansscholen hebben hiervoor vaak hun eigen reden. Een aantal hiervan zijn;

  • Rust in de dansstudio
  • Kleding voor voorstellingen
  • Gelijkwaardigheid

Rust in de studio

Voor sommige docenten is het prettig wanneer iedereen hetzelfde draagt, zodat er geen afleiding is in de danszaal en er daardoor beter overzicht is. Het dragen van de juiste kleding voor een specifieke dansstijl kan de vooruitgang van de techniek groter maken, omdat de docent beter kan corrigeren.

Kleding voor voorstellingen

Wanneer er door de dansschool elk jaar een eindvoorstelling wordt gehouden, is het produceren van nieuwe kostuums vaak erg duur en tijdrovend. Daarom worden de kledingvoorschriften voor de dansles vaak als basis gebruikt, zodat er soms een enkel item overheen gedragen wordt om het om te toveren tot een kostuum.

Gelijkwaardigheid

Bij danslessen is iedereen gelijkwaardig, ongeacht budget of afkomst. Dit is soms ook terug te zien in de kleding die gedragen wordt. Wanneer iedereen hetzelfde aanheeft kan er geen wedstrijd ontstaan over wie de mooiste of duurste outfit heeft.

Dansschoolhouders zijn volledig vrij in welke kleding zij graag willen zien bij hun studenten. Het is in veel gevallen wel zo dat er contact wordt opgenomen met Danswinkel, zodat wij samen kunnen kijken welke kleding of pakketten het makkelijkste te verkrijgen zijn en een goede prijs is natuurlijk ook belangrijk. Over het algemeen zijn er van 1 item een aantal varianten van verschillende merken, zodat er voor elk budget wel een juiste optie te vinden is.

Kledingvoorschriften per dansstijl

hiphop kledingvoorschriften dansles

Voor verschillende dansstijlen zijn er natuurlijk andere kledingvoorschriften. Een aantal opties waar je rekening mee kan houden zijn de volgende voorbeelden.

  • Ballet: Balletschoenen, balletpanty, balletpak, optioneel een balletrok en/of wikkelvest
  • Hiphop/streetdance: Danssneakers, dansbroek, danstop
  • Jazz/modern: Dansvoetjes, strakke legging of balletpanty, balletpak of strakke top

Danskleding aanschaffen

Het is belangrijk om met de dansschool te bespreken of er specifieke kledingeisen zijn, voordat je danskleding aanschaft. Balletkleding volgens de kledingvoorschriften kan je vervolgens vinden bij Danswinkel.nl. Of kom gerust langs in Danswinkel Amsterdam, Danswinkel Den Haag of Danswinkel Hilversum. Wij werken samen met vele dansscholen en dansopleidingen, verspreid over Nederland en België.

Bent u een dansschoolhouder of docent en wilt u graag kledingvoorschriften invoeren of aanpassen? Neem dan gerust contact op met Danswinkel of kom eens langs in onze winkels in Hilversum, Amsterdam of Den Haag. In onze winkels kunnen wij u de uitgebreide collectie laten zien en bespreken wat aan uw eisen voldoet. Ook kunnen wij uw kledingvoorschriften op onze website plaatsen zodat uw leerlingen deze meteen kunnen vinden en bestellen.