Menu

Hoe kies je een outfit voor je Ballet Barre Workout?

ballet barre workout

Ballet barre workouts zijn helemaal hot en happening! Barre fitness kan je in de sportschool, dansschool en zelfs gemakkelijk thuis beoefenen. Bovendien is het geschikt voor elke leeftijd en ieder niveau. Ben je helemaal nieuw in de barre fitness wereld? Geen zorgen! In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor je eerste Ballet Barre workout les.

Kom gerust langs in één van onze filialen in Amsterdam, Den Haag en Hilversum wanneer je op zoek bent naar ballet barre fitness kleding. Wij adviseren je graag en helpen je met het zoeken naar de perfecte barre fitness outfit.

Wat is Barre fitness?

Barre Fitness is een trainingsmethode die bestaat uit oefeningen geïnspireerd door yoga, pilates, klassiek ballet en modern ballet. Een Ballet Barre workout wordt gegeven als een High Intensity Interval Training (HIIT). De nadruk ligt op het versterken van de spieren en het verbeteren van balans en houding. Het is een zachte manier om de spieren en spiergeheugen te trainen.

Bij een Ballet Barre workout worden veel verschillende spiercontracties geoefend, waardoor het hele lichaam getraind wordt. Bij sommigen trainingen wordt er ook gebruikt gemaakt van verschillende sportaccessoires, zoals elastiek om te stretchen, matten of fitnessballen.

Ballet Barre outfit advies

Tijdens de workouts is het prettig om comfortabele kleding te dragen. Voor dames vormt een ondersteunende sport-BH een belangrijke basis. Daarover kan je bijvoorbeeld gaan voor wat losser zittende kleding, zoals een jazzbroek, een haltertop of een los vallend t-shirt.

Als je je comfortabel voelt in strakkere sportkleding, zijn leggings, sport-bh’s en tanktops ook goed opties. Wanneer je naar een ballet barre les gaat in de sportschool of dansschool wordt vaak strakkere kleding geadviseerd. Hierin kan de docent namelijk beter zien of je de bewegingen juist uitvoert.

ballet barre workout look

De juiste schoenen voor Ballet Barre

Voor de meeste ballet barre lessen kan je gewone balletschoenen dragen. Bij Danswinkel.nl kan je balletschoenen online bestellen. Je hebt hierbij de keuze uit leren of stoffen balletschoenen. Met splitzool of een doorlopende zool. Anders dan een doorlopende zool bestaat een splitzool uit twee delen wat de balletschoen flexibeler maakt.

     

Ook erg handig zijn speciale anti-slip sokken. Met deze Toesox heb je het gevoel van blote voeten. Alle tenen zijn apart omhult zijn, kun je je tenen vrijer waardoor je meer evenwicht krijgt. Onder de sokken zit een antisliplaag waardoor je genoeg grip krijgt. Daarnaast zijn Toesox een comfortabel en hygiënisch alternatief voor blote voeten.

Extra Barre fitness accessoires

Heb je al wat meer ervaring met Barre fitness en wil je je workout naar het volgende niveau tillen? Schaf dan speciale sportaccessoires aan, zoals een fitness bal, weerstandsbanden en gewichtjes. Voor meer comfort kan je ook een yoga mat gebruiken. Deze kan je gebruiken om op te staan tijdens de workout of om oefeningen mee te doen naast de barre.

ballet barre workout katz

Het handige aan Ballet Barre workouts is dat je ze ook gewoon thuis kan doen. Dat kan het beste aan je eigen ballet barre. Deze zijn niet alleen zeer handig, maar staan ook prachtig in de woonkamer, slaapkamer of studiekamer. Hiermee ontwikkel je jezelf tot een echte Ballet Barre fitness pro!