Menu

Hoe kies je een outfit voor Moderne dans?

Ga je voor het eerste moderne dansles volgen en twijfel je over wat je aan moet? Wij helpen je graag op weg! Hier geven wij advies over hoe je de juiste danskleding voor moderne dans uitkiest.

Danskleding voor moderne dans

moderne dans outfit

Anders dan bij ballet hoeft een outfit voor moderne dans niet perse strak om je lijf te zitten. Het mag, maar wat lossere kleding is ook prima. Moderne danskleding is wat vrijer en vaak doe je ook veel bewegingen op de grond. Het is daarom belangrijk dat jouw outfit voor moderne dans je niet hindert tijdens het dansen. Losse kleding zit vaak lekker en beweegt mooi mee.

Een ballet legging of korte broek is perfect voor moderne dans. Dit is handig, zodat jouw enkels en voeten alle vrijheid hebben tijdens het dansen. Het is vaak ook mooi gecombineerd met een balletpak en/of strak dans shirt.

Een goede tip om de outfit voor moderne dans compleet te maken, is het dragen van kniebeschermers. Er zijn speciale kniebeschermers gemaakt om mee te dansen. Deze zijn zacht en soepel en komen in verschillende maten.

Dansvoetjes

Bij moderne dans draag je vaak geen schoenen, maar dansvoetjes. Dansvoetjes maken je outfit voor moderne dans helemaal compleet! Deze zijn speciaal gemaakt voor moderne dans zodat je goed kunt draaien, want draaien op blote voeten is vaak te stroef.

Er zijn verschillende soorten voetjes voor de complete outfit voor moderne dans. Deze voetjes voor moderne dans komen in verschillende maten en kleuren.

Dansvoetjes moeten goed strak om je voet zitten, want anders verschuiven ze tijdens het dansen. Het is de bedoeling dat ze niet opvallen. Doe je bijvoorbeeld een moderne dansvoorstelling, dan horen ze niet zichtbaar te zijn op het podium.

Ook zijn er geschikte modern en lyrical schoenen die de tenen bedekken. Dit zijn net sloffen. Deze horen strak om je voet te zitten en zijn vaak van soepel leer gemaakt, want ook in moderne dans moet je goed je voeten kunnen pointen.

Moderne dans outfit