Menu

Satijnen Balletschoenen

Balletschoenen worden over het algemeen gemaakt van leer, canvas of satijn. Ook is een combinatie hiervan mogelijk. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om balletschoenen te kiezen. Daarom lees je hier alle informatie die je moet weten over satijnen balletschoenen.

Satijnen balletschoenen zijn esthetisch gezien heel mooi. De buitenlaag van spitzen bestaat namelijk ook uit glanzend satijn wat de dansschoen een erg elegante en sierlijke uitstraling geeft. Ook is satijn zeer flexibel en comfortabel. Voor kleine ballerina’s is een satijnen balletschoen daarom een leuke optie om de outfit helemaal compleet te maken!

In de praktijk is satijn echter niet altijd even handig. Satijn is een kwetsbaar materiaal, wordt redelijk snel vuil en kan niet in de wasmachine. Daarnaast heeft satijn niet de elasticiteit van canvas of de ondersteuning die leer geeft. Dit materiaal beweegt ook niet heel goed mee met de voet. Satijnen balletschoenen worden dan ook voornamelijk gedragen door jonge kinderen die net beginnen met danslessen. Of ze worden thuis, buiten de dansles om, gedragen voor de sier.

    

De juiste balletschoenen kiezen

Wanneer je je eerste paar balletschoenen aanschaft, wordt geadviseerd om langs een gespecialiseerde danswinkel te komen. Danswinkel Amsterdam, Den Haag en Hilversum hebben een grote collectie canvas balletschoenen. Hier kan je verschillende soorten balletschoenen passen en wordt je geholpen met het vinden van het beste paar.

Daarnaast is online balletschoenen bestellen ook een mogelijkheid, wanneer je al weet welke soort balletschoenen je nodig hebt.

Bekijk hier onze volledige collectie satijn balletschoenen.
satijnen balletschoenen