Menu

Canvas Balletschoenen

Balletschoenen worden over het algemeen gemaakt van leer, canvas of satijn. Ook is een combinatie hiervan mogelijk. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om balletschoenen te kiezen. Daarom lees je hier alle informatie die je moet weten over canvas balletschoenen.

Voordelen van Canvas

so danca SD16 dansschoenenwinkel amsterdam

Canvas balletschoenen nemen vrijwel direct de vorm van je voet aan en zijn mat van kleur. Vaak komen deze balletschoenen met een splitzool waardoor de lijn van de gestrekte voet nog mooier uitkomt. Dit materiaal is dan ook zeer flexibel en hoeft amper ingedanst te worden. Professionele dansers geven hieraan meestal de voorkeur.

Sinds een aantal jaren zijn er ook balletschoenen op de markt die gemaakt zijn van stretch canvas. Dit elastische materiaal vormt nog hechter om de voet, waardoor de wreef prachtig naar voren komt. Deze balletschoenen dansen net zo comfortabel als sokken. Bij deze modellen zijn de elastieken al vastgenaaid en is het koordje rondom de voet ook vervangen met elastiek. Aantrekken en dansen maar!

    

Nadelen van Canvas

lederen balletschoenen

Het nadeel is dat ze wel wat sneller slijten dan lederen balletschoenen. Na verloop van tijd ontstaan er gaten op de plekken waar de tenen in de stof drukken. Ook worden ze wat sneller vuil. Canvas is dan ook iets goedkoper dan leer. Gelukkig kunnen canvas balletschoenen gemakkelijk gewassen worden. Zo kunnen ze zelfs mee in de wasmachine op maximaal 30 graden.

Een ander nadeel is dat canvas minder ondersteuning biedt dan leer. De spieren in de voet moeten dus al goed ontwikkeld zijn, zodat de voeten niet gaat sikkelen of rollen. Hierdoor wordt dit materiaal eerder aangeraden aan gevorderden dan aan starters of jonge kinderen.

    

De juiste balletschoenen kiezen

Wanneer je je eerste paar balletschoenen aanschaft, wordt geadviseerd om langs een gespecialiseerde danswinkel te komen. Danswinkel Amsterdam, Den Haag en Hilversum hebben een grote collectie canvas balletschoenen. Hier kan je verschillende soorten balletschoenen passen en wordt je geholpen met het vinden van het beste paar.

Daarnaast is online balletschoenen bestellen ook een mogelijkheid, wanneer je al weet welke soort balletschoenen je nodig hebt.

Bekijk hier onze volledige collectie canvas balletschoenen.