Menu

Argentijnse tango dansschoenen voor beginners

tango dansschoenen voor beginners

Als je je net hebt ingeschreven voor je eerste Argentijnse tango dansles is het met spanning uitkijken naar deze nieuwe ervaring. Hoe zal de sfeer zijn? Wat dragen andere cursisten? Wat voor schoenen passen bij dat beeld? Waar vind ik Argentijnse tango dansschoenen voor beginners? En waar moet ik nu rekening mee houden? Dit zijn allemaal vragen die elke nieuwe leerling zou kunnen hebben.


Eerste paar Tango dansschoenen

Bij het idee van Argentijnse tango dansschoenen schets je misschien een beeld van schoenen met leer of lakleer. Vaak rood en zwart als combinatie, (hoge) hakken voor de dames. Argentijnse tango dansschoenen voor beginners komen echter in vrijwel alle kleuren, maten, hak hoogtes en pasvormen voor.

Daarom is het belangrijk om te komen passen in een gespecialiseerde Danswinkel. Vooral wanneer je je eerste paar dansschoenen aanschaft kan het lastig zijn om het juiste model te vinden. In Danswinkel Amsterdam, Danswinkel Den Haag en Danswinkel Hilversum helpt ons deskundige team u graag verder.

Wij hebben een diverse collectie dansschoenen ontworpen voor Tango. Dansschoenen merk Werner Kern maakt bijvoorbeeld al generaties lang dansschoenen die zeker geschikt zijn voor Argentijnse tango. De lijn Nueva Epoca is zelfs helemaal afgestemd op chique tango dansschoenen, maar ook Diamant en Anna Kern zijn merken waar wij goede ervaring mee hebben.

Aansluitende pasvorm

Het is belangrijk dat je dansschoenen goed bij jouw voeten passen. Vaak kies je een iets kleinere schoenmaat voor je dansschoenen, dan voor je dagelijkse schoenen. Argentijnse tango dansschoenen voor beginners en gevorderden sluiten nauw aan om de voet, zodat je betere controle hebt over waar je je voeten precies neerzet. Ook passen de dansschoenen zich dan beter op jouw specifieke pasvorm aan. Je gaat er vanzelf iets meer door rechtop staan.

Comfort is het belangrijkst

tango dansschoenen voor beginners

Comfort is voor zowel danskleding als dansschoenen het belangrijkste. Argentijnse Tango dansschoenen voor beginners zijn vaak soepel en stevig tegelijk. Dat betekent dat je je voeten gemakkelijk kan afrollen en dat je je stabiel voelt. Mocht je een mooie hak uitkiezen voel dan goed of je er ook normaal op kan lopen en of de hak genoeg stabiliteit geeft.

De juiste zool voor de vloer

Argentijnse Tango dansschoenen voor beginners hebben meestal een suède zool. Hiermee kan je gemakkelijk draaien op de bal van je voet en heb je toch genoeg grip op de dansvloer.

Er zijn ook Argentijnse Tango dansschoenen met een leren zool. De ervaring blijkt wel dat dat gladder is op de dansvloer. Mochten de lessen buiten plaatsvinden, dan is het juist fijn als je een leren zool op je Argentijnse tango dansschoenen hebt.